O mnie
Moja historia
Ukończyłam studia magisterskie na SGGW na wydziale Żywienie człowieka. Po ich zakończeniu pracowałam w rodzinnej firmie, założyłam rodzinę, urodziłam dzieci. Najstarsze z nich w wieku 7 lat zaczęło trenować pływanie. Zrozumiałam, że muszę je wesprzeć i zapisałam się na Kurs dietetyki sportowej. Po ukończonym kursie zaczęłam pracować w zawodzie jako dietetyk. Otworzyłam gabinet i początkowo pracowałam tylko w czasie, kiedy moje dzieci były na treningu. Z czasem pacjentów przybywało a praca w gabinetach zaczęła wypełniać mi całe dnie. Dość szybko okazało się również, że pacjenci potrzebują nie tylko schudnąć lub przytyć, ale również pozbyć się różnych chorób i dolegliwości. Każda osoba była inną bardziej lub mniej skomplikowaną historią. Aby móc sprostać wszystkim pojawiającym się przypadkom zaczęłam się szkolić. Przez lata pracy czasie pomogłam schudnąć, przytyć, poradzić sobie z chorobami i dolegliwościami ponad 10000 osobom.
Uważam, że lepiej jest zapobiegać chorobom niż je niż leczyć a poprzez właściwe odżywianie można wydłużyć życie oraz znacznie poprawić jego jakość.


Poniżej niektóre ze szkoleń, jakie odbyłam w celu poszerzania swojej wiedzy:
- SOIT - School of Insulinresistance Therapy – Specjalista przyjazny Insulinoopornym
- Dieta w chorobie Hashimoto
- Dieta w insulinooporności i hipoglikemii reaktywnej
- Dieta w cukrzycy typu 1 i 2
- Żywieniowe podejście do leczenia anemii
- Dieta low FODMAP i probiotykoterapia w zespole jelita nadwrażliwego
- SIBO – rozpoznanie, leczenie i suplementacja
Kariera
Przez lata pracy czasie pomogłam schudnąć, przytyć, poradzić sobie z chorobami i dolegliwościami ponad 10000 osobom.
Moje zainteresowania alergiami i nietolerancjami wynikają z problemów, które objawiły się w naszej rodzinie. Wiem, że nie wystarczy wykluczyć produkt lub grupę produktów, trzeba wiedzieć jak je zastąpić, tak, aby dieta miała pozytywny wpływ na organizm.
Alergia objawia się wielonarządowo, co oznacza, że może manifestować się nie tylko w przewodzie pokarmowym, ale na skórze, w płucach oraz w innych narządach. Leki tylko znoszą objawy, ale nie likwidują przyczyny. Nie oznacza to, że nie są zupełnie potrzebne, natomiast jedynym i skutecznym sposobem na pozbycie się objawów oraz wsparciem organizmu jest dieta eliminacyjna.
Jeżeli Twoja alergia została zdiagnozowana i nie tolerujesz glutenu lub nabiału możesz skorzystać z gotowych jadłospisów wykluczających te alergeny:

Jeżeli twój przypadek jest bardziej skomplikowany umów się na wizytę indywidualną
Moja filozofia
Dbaj o siebie tak, aby żyć długo i w zdrowiu.
Czym się zajmuję:
- Układam jadłospisy, które są nie tylko nastawione na wyznaczony cel, ale przede wszystkim odżywiają
- Układam indywidualne programy żywieniowe dostosowane do stanu zdrowia, potrzeb, ale również możliwości moich pacjentów
- Uczę podopiecznych, jak dokonywać świadomych wyborów żywieniowych
- Pomagam zmieniać nawyki żywieniowe oraz relacje z jedzeniem
- Wspieram, ponieważ jesteśmy ludźmi a nie robotami
- Motywuję do zmiany nawyków żywieniowych i zmian w swoim otoczeniu, ponieważ mając wsparcie łatwiej dbać o siebie
Czego nie robię:
- Nie układam diet na podstawie aktualnej mody
- Nie wykluczam produktów i ich grup bez konkretnego powodu
- Nie uważam, że bycie na diecie wyklucza kontakty towarzyskie